VREME JE ZA OSVETU! Tadić i Ajaks se nameračili na PSV i novi trofej

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:42

OD Srbina se najviše očekuje.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОСВЕТУ! Тадић и Ајакс се намерачили на ПСВ и нови трофеј

Foto AP

Fudbalska sezona u Holandiji počeće utakmicom Superkupa između Ajaksa i PSV Ajndhovena u večeras od 20 časova na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu.

Srpski reprezentativac i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić sa velikim motivom čeka ovaj meč, jer je prošle godine PSV u istom takmičenju razneo Ajaks sa 4:0 i odneo trofej. Vreme je za revanš...

- Tačno je, prošle godine su dominirali protiv nas, a mi smo primili dva brza gola i posle toga dobili crveni karton, sve u prvom poluvremenu. Na kraju, opet, mi smo osvojili titulu šampiona, a to je važnija nagrada. Uvek je teško protiv PSV-a - istakao je Tadić.

Za kapitena Ajaksa nema favorita pred Superkup.

- Kada Ajaks i PSV igraju jedan protiv drugog, to je uvek teška utakmica. Ali i dobra utakmica. Videćemo ko će biti bolji ovog puta. Po meni, šanse su 50-50.

Prštalo je u oba kluba tokom letnjeg prelaznog roka, biće sigurno još i dolazaka i odlazaka. Tadić se, izgleda, navikao da je to sudbina Ajaksa, te se ne uzbuđuje mnogo što će imati i ove sezone mnogo novih saigrača. 

Iz kluba su otišli: Nuseir Mazraui (Bajern), Andre Onana (Inter), Rajan Gravenberh (Bajern), Sebastijan Ale (Borusija Dortmund), Lisandro Martinez (Mančester Junajted), Nikolas Taljafiko (Lion) kao i neki manje bitni igrači poput Danila, Labjada, Titona...

Ipak, Ajaks je uspeo da odgovori u stilu. I moćno! Velikan iz Amsterdama je u dosadašnjem delu prelaznog roka potrošio 85.600.000 evra što je apsolutni rekord kluba.

U prestonici Holadnije stigli su: Stiven Bergvajn, Oven Vanjndal, Luk de Jong, Brajan Brobi, Kalvin Bejvsi i Fransisko Konseisao.

- PSV je uradio dosta dobar posao tokom leta, Luk de Jong je veoma dobar igrač. Ali i Ajaks je doveo dobra pojačanja. Samo što će im biti potrebno vreme da se adaptiraju. Ko me najviše impresionirao? Bergvajn. Znam ga odavno kao odličnog fudbalera i uvek sam želeo da igram s njim - istakao je Srbin.

Nova sezona donosi i novog trenera u Ajaksu i pitanje gde on vidi Tadića u timu.

- Trener najbolje zna gde mogu da najviše pomognem. Levo, desno, kao desetka ili devetka… Bitno je da budemo fleksibilni, da se i drugi igrači lako prilagode zadacima, a gde je ko na terenu je manje važno - poručio je Tadić.

Ajaks je najkvalitetnija ekipa u Holadniji uprskos velikim promenama. Ipak, početak je sezone, iznenađenja u ovom periodu su češća nego u završnici takmičarske godine. Međutim, PSV stiže u Amsterdama, navijači će biti silno motivnisani da gostima prirede "pakao".

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)