DRAMA JE DOSTIGLA SVOJ VRHUNAC: Al Itihad dočekuje Al Batin i nada se čudu Al Fejsalija

Novosti online

27. 06. 2022. u 12:22

VEČERAS su Kozmin Kontra i njegovi puleni pod velikim pritiskom. Nova tri boda neće biti dovoljna za titulu, osluškivaće se rezultat iz Rijada.

ДРАМА ЈЕ ДОСТИГЛА СВОЈ ВРХУНАЦ: Ал Итихад дочекује Ал Батин и нада се чуду Ал Фејсалија

Foto: Profimedia

Veliku prednost prokockao je Al Itihad. U jednom trenutku klub iz Džede imao je 16 bodova više od Al Hilala, ali je zapao u rezultatsku krizu koju je iskoristio aktuelni šampiona. U prethodnoj rundi "tigrovi" su slavili prvi put posle tri meča bez trijumfa.

Izabranici Kozmina Kontre večeras od 20 časova dočekuju Al Batin koji se bori za opstanak, prvi je iznad crte, a poslednji put kad je gostovao na stadionu "Kralj Abudala" odoleo je rivalu.

"Žuto-crnima" eventualni trijumf u poslednjem kolu prvenstva neće biti dovoljan za šampionsku titulu koju čekaju od sezone 2008/09. Osluškivaće se rezultat iz Rijada gde Al Hilal dočekuje Al Fejsali. Naime, obe ekipe trenutno imaju po 64 boda, "šefovi" iz prestonice imaju bolji međusobni skor i završe trku poravnati pehar ostaje u vlasništvu "plavih".

Al Itihad je do pre samo mesec dana držao sve u svojim rukama, imao je osetnu prednost u odnosu na Al Hilal, ali pad forme dao je šansu velikom rivalu da unese dramu u završnicu šampionata. "Tigrovi" iz Džede su poraženi čak četiri puta u prethodnih sedam mečeva, a to je na najbolji moguće način iskoristila dominanta sila u saudijskom fudbalu i tako sustigla rivala.

Brazilci Romarinjo i Igor Kornado apsolutni su lideri ekipe sa obale Crvenog mora. Prvi od navedenih upisao je čak 21 golova uz 6 asistencija, dok je Kornado nešto manje učinkovitiji. Nekadašnji fudbaler Palerma na svom kontu ima 5 pogodaka i 10 nameštenih. 

Al Batin se bori za goli život, neće se "nebeskoplavi" lako predati. Pulenima hrvatskog stručnjaka Alena Horvata trijumf garantuje nastup u eliti i sledeće sezonu, a ukoliko se rezultati poklope, klub sa istoka države može opstati i uz poraz. 

U prethodnih pet međusobnih duela, Al Itihad je slavio u četiri, "tigrovi" su u prednosti i večeras.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna