DANCI ZABORAVLJAJU NA PORAZ OD HRVATSKE: Arnautović i Austrija stižu na "Parken"

Novosti online

13. 06. 2022. u 13:08

ČETVRTO kolo Lige nacija donosi nam zanimljiv okršaj u Kopenhagenu.

ДАНЦИ ЗАБОРАВЉАЈУ НА ПОРАЗ ОД ХРВАТСКЕ: Арнаутовић и Аустрија стижу на Паркен

Foto: Profimedia

Danska se pomalo iznenađujuće nalazi na prvom mestu grupe "A1" Lige nacija. Skandinavska selekcija trenutno ima sedam bodova, dva više od drugoplasirane Austrije koja večeras od 20.45 gostuje u Kopenhagenu na "Parken" stadionu. 

Pomenuti rivali imali su međusobni okršaj pre samo nedelju dana. U Beču na "Ernst Hapel" stadionu slavila je Danska sa 2:1.

Utakmice u prestonici Austrije kasnila je sat i po zbog nestanka struje u delu grada u kome se nalazi prelepo fudbalsko zdanje. Na žalost domaćina, posle mraka usledilo je rezultatsko pomračenje.

Vodeći gol na meču viđen je u 28. minutu. Strelac za goste bio je fudbaler Totenhema Pjer Emil Hojberg.

U drugom poluvremenu novi selektor Austrije Ralf Rangnik na teren je poslao iskusnog Marka Arnautovića i upravo je on u 67. minutu pomogao Ksaveru Šlageru da izjednači rezultat.

Austrijanac srpskog porekla je sedam minuta nakon asistencije imao veliku priliku da postigne gol i donese preokret svojoj selekciji. Uspeo je da u trku zaobiđe golmana Kaspera Šmajhela, ali nije imao sreće da zatrese mrežu Danaca, lopta je pogodila stativu.

Kazna je stigla u 82. minutu. Sjajna akcija Jensa Strigera Larsena i još lepši pogodak za konačnih – 1:2!

U prethodnom kolu Danska se nije proslavila na svom terenu, Hrvatska je dominirala u Kopenhagenu i stigla do minimalnog trijumfa - 1:0. Jedini pogodak na meču delo je Marija Pašalića. Ofanzivac Atalante najbolje se snašao u kaznenom prostoru nakon centaršuta Marcela Brozovića.

Sa druge strane, Austrija je dugo odolevala aktuelnom svetskom šampionu Francuskoj. Čak su "jodleri" preko Andreasa Vajmana stigli do prednosti, ali Kilijan Mbape je u drugom poluvremenu pokazao svoju klasu i tako postavio konačnih - 1:1.

Danska je na svom "Parkenu" favorit i protiv mnogo kvalitetnijih reprezentacija od Austrije. Izabranici Kaspera Hjumlanda pokušaće da dokažu da je uzrok poraza od Hrvatske samo loš dan.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone