HRVATSKA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: "Vatreni" nakon remija sa Francuskom stižu na neugodni "Parken"

Novosti online

10. 06. 2022. u 08:59

IZABRANICI Zlatka Dalića žele prvi trijumf u takmičenju.

ХРВАТСКА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Ватрени након ремија са Француском стижу на неугодни Паркен

Foto: Profimedia

Fudbaleri Hrvatske pokušaće da stignu do prve pobede u novom ciklusu Lige nacija, ali to neće biti lako. "Vatreni" gostuju Danskoj na "Parken stadionu" u meču trećeg kola grupe "A1". 

Naše komšije su posle neočekivanog poraza u Osijeku od Austrije (0:3) remizirale sa Francuskom u reprizi finala Svetskog prvenstva, na "Poljudu" je rezultat bio 1:1 (0:0). 

Fudbaleri umorni od tek završene sezone i opterećeni sa četiri reprezentativne utakmice u svega desetak dana, nisu prikazali posebno zanimljivu utakmicu.

Pogotovo u prvom poluvremenu, previše su se respektovali igrači obe selekcije. Budimir je propustio najbolju šansu za domaćine, a Dijabi za goste.

U 34. minutu je Kristofer Enkunku zatresao mrežu Livakovića, ali je VAR potvrdio dobru procenu pomoćnog sudije da je francuski fudbaler bio u ofsajd poziciji.

Rani gol u drugom poluvremenu ipak je malo ubrzao utakmicu. Igrao se 52. minutu kada je Ben Jeder odlično proigrao Adrijana Rabioa, ovaj je utrčao u prostor, pobegao Juranoviću i savladao hrvatskog golmana.

Imali su "trikolori" preko Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramarić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić - 1:1.

Danci su fantastično započeli pomenuto takmičenje. Izabranici Kaspera Hjulmanda su nakon trijumfa nad Francuskom od 2:1 identičnim rezultatom slavili u Beču protiv selekcije Austrije.

Pjer Emil Hojbjerg doneo je vođstvo svom nacionalnom timu u 28. minutu. Izjednačio je Ksaver Šlager u 67. minutu na asistenciju Marka Arnautovića. Konačan rezultat postavio je Jans Striger Larsen u samom finišu meča. 

Prethodni međusobni duel večerašnji rivali imalu su na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1. Hrvatska je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Uvek neugodni domaćin pred svojom publikom teško ispušta bodove.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene