ŠPANIJA STIŽE U NEVREME: Švajcarci u krizi, Šaćiri i DŽaka kumovali lošoj atmosferi

Novosti online

09. 06. 2022. u 09:54

"SAJDžIJE" su u evidentno lošem ritmu, a priliku za popravni imaju večeras od 20.45.

ШПАНИЈА СТИЖЕ У НЕВРЕМЕ: Швајцарци у кризи, Шаћири и Џака кумовали лошој атмосфери

Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Nakon poraza u Pragu od Češke pre tri dana (1:2), četa Murata Jakina položila je oružje bez ozbiljnijeg otpora u Portugaliji - 0:4.

"Sajdžije" su u evidentno lošem ritmu, a priliku za popravni imaju večeras od 20.45. U Ženevu stiže Španija koje je u prethodnom meču remizirala sa Češkom - 2:2.

Nakon tri primljena gola u prvih 45 minuta Švajcarci u nastavku susreta nisu imali šta da traže u Lisabonu. Momci Fernanda Santoša rutinski su odrađivali posao, postigli još jedan gol preko Žoaa Kansela i stavili tačku na ovaj susret.

Poraz u prestonici Portugalije je treći u nizu za "sajdžije" na četiri utakmice odigrane u ovoj godini, uz onaj jedan remi protiv tzv. reprezentacije Kosova. Jasno je da nešto ozbiljno ne štima u timu koji je zaslužan što Italiju nećemo gledati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Prema pisanju određenih medija, radi se o lošoj atmosferi u svlačionici i novonastaloj netrpeljivosti na relaciji Granit Džaka - Đerdan Šaćiri.

Španiji se u Pragu vratilo za malerozan finiš utakmice u Sevilji, "crvena furija" je primila pogodak u 82. minutu od Portugalije. Dva puta je četa Luisa Enrikea bila u zaostatku i dva puta je stizala, s tim da su taj drugi pogodak postigli u 90. minutu i žestoko rastužili domaćina.

Mada očekivano inferiorni u posedu lopte, Česi su se odlično nosili sa Španijom. Pre svega organizovano i požrtvovano branili svoj gol, a onda i opasno napadali iz kontre.

Pešek i Kuhta pogađali su za Češku, a Gavi i Injigo Martinez za Španiju. Taj gol za konačnih 2:2 štoper Atletik Bilbaa postigao je tako što je lopta nakon njegovog udarca glavom pogodila prečku i odbila se iza gol-linije. To se nije videlo golim okom, ali pošto je arbitru zapištao sat kao signal da se radi o golu, ovaj je pokazao na centar.

Na stadionu "Ženeva" u istoimenom gradu Švajcarska je znala da napravi velike rezultate, međutim, loša igra u prethodnim mečevima daje za pravo gostima da se nadaju trijumfu.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene