TITULA JE TAKO BLIZU! "Građani" bez prava na grešku

V.D.

15. 05. 2022. u 08:55

U nedelju od 15 časova u okviru pretposlednjeg kola engleske Premijer lige očekuje nas meč između Vest Hema i Mančester sitija

ТИТУЛА ЈЕ ТАКО БЛИЗУ! Грађани без права на грешку

Foto: Profimedia

Nisu uspeli fudbaleri Mančester sitija da ponove prošlogodišnji uspeh i da se plasiraju u finale Lige Šampiona. Zaustavljeni su u polufinalu od strane Real Madrida nakon neverovatnog preokreta.

Za razliku od Evrope, na domaćoj sceni "građani" su uspostavili dominaciju i na dobrom putu su da osvoje drugu titulu zaredom. Četa Pepa Gvardiole ima tri boda prednosti u odnosu na Liverpul i na gostovanje u London ide sa samo jednim ciljem a to je osvajanje sva tri boda.

Vest Hem je platio veliki ceh igre na dva fronta. Po njih je kobno bilo učešće u Ligi Evrope. Dugo su "čekićari" bili na poziciji koja vodi u grupnu fazu Lige šampiona, ali nedovoljno dugačka klupa i zgusnut raspored u finišu sezone, doveli su do toga da izabranici Dejvida Mojesa skliznu sa mesta koje im garantuje najkvalitetniji evropski fudbal sledeće sezone.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U jednom trenutku su bacili sve karte na evropsko takmičenje kako bi osvajanjem trofeja obezbedili igranje u Ligi šampiona. Odmarali su najbolje igrače u prvenstvenim utakmicama ali su u polufinalu zaustavljeni od Ajntrahta iz Frankfurta koji predvođen našim Filipom Kostićem igra fenomenalno u Evropi.

"Čekićari" su u prošlom kolu prekinuli seriju poraza, na gostovanju su pobedili već prežaljeni Norič i vratili se u igru za plasman u Ligu Evrope. U prvom delu sezone na "Etihadu" izabranici Pepa Gvardiole su pobedili golom veterana Fernandinja u poslednjem minutu.

Vest Hem će biti potencijalno biti oslabljen na ovom meču. Upitan je nastup sjajnog Antonia koji je drugi strelac ekipe sa devet pogodaka ove sezone kao i Alžirca Benrame koji je bio dvostruki strelac u prethodnom kolu.

Sa druge strane gosti dolaze po tri boda na "Olimpijski stadion" manje više kompletni i u sjajnom raspoloženju nakon "petarde" sa gostovanja Vulfsima.

Kvalitet je na strani aktuelnog šampiona. "Građani" nemaju nameru da u finišu sezone titulu prepuste klubu iz grada Bitlsa.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost