VUČEVIĆ URUČIO KLJUČEVE SOCIJALNIH STANOVA: Povoljna cena kvadrata i otplata na 240 rata

Z. GRUMIĆ

20. 05. 2021. u 12:29

KLjUČEVE stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada, koje su njihovi budući vlasnici dobili ili kupili po izuzetno povoljnoj ceni od 92.400 dinara za kvadratni metar uz mogućnost otplate na 240 mesečnih rata, uručio je danas gradonačelnik Miloš Vučević poželevši stanarima srećno useljenje i da im nova zgrada bude prijatan i lep dom.

ВУЧЕВИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ СОЦИЈАЛНИХ СТАНОВА: Повољна цена квадрата и отплата на 240 рата

Foto: N. Karlić

- Stanovi su prodavani po povlašćenim, nekomercijalnim cenama u visini građevinskih radova. Želim da im ta lepa, nova zgrada u Kisačkoj ulici bude dom. U blizini te lokacije  su škola i vrtić, tako da se nadam da će u zgradi biti još više dece i da će se dečja graja i smeh čuti daleko – istakao je gradonačelnik na prigodnoj svečanosti u Gradskoj kući.


Vučević je napomenuo da će se u te nove stanove useliti višečlane i izbegličke porodice kao i samohrani roditelji s decom, čime će posle višegodišnjeg podstanarstva konačno rešiti svoje stambeno pitanje.

U ime vlasnika stanova zahvalila je Slađana Ristić, koja će sa suprugom Momčilom i njihovo troje dece uskoro biti u svom novom stanu, broj 6.

- Suprug i ja smo 20 godina podstanari i do sada nismo imali priliku da kupimo stan, čak ni putem kredita. Kada smo videli konkurs koji je Grad objavio, podneli smo dokumentaciju, imali dovoljan broj bodova i prošli. Hvala Gradu Novom Sadu i svima koji su učestvovali u ovom procesu sa nama. Srce nam je puno, pogotovo što imamo dvoje dece sa posebnim potrebama za koje je neophodan prostor prilagođen njima, a sada konačno imamo dovoljno uslova i da naš stariji sin dobije svoju sobu - rekla je Slađana Ristić.
Na osnovu javnih poziva, raspisanih u januaru prošle godine, u toj zgradi u Kisačkoj ulici broj 55 za dodelu je bilo predviđeno devet a za prodaju 26 stanova. Sprovedenim  konkursima dodeljena su četiri stana a prodata 23, dok će za preostale biti raspisan novi javni poziv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a