DANAS BEZ SMRTNIH ISHODA: U Leskovcu zaraženo još četiri pacijenta

Milorad Bošnjak

19. 05. 2021. u 13:41

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, koja podrazumeva Grudno, Interno i odeljenje Neurologije, trenutno se leči 18 pacijenata.

ДАНАС БЕЗ СМРТНИХ ИСХОДА: У Лесковцу заражено још четири пацијента

Foto: M. B.

Od njih, 17 ima pozitivan test na korona virus, jedan negativan. Na lečenje je, tokom minula 24 časa, primljena jedna osoba, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu ovim virusom, tri su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas potvrđuje još četiri slučaja zaraze kovidom-19.

Ukupan broj lica obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po evidenciji te ustanove, ovde je za sada 3.310, od kojih je 1.527 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.310 lica, uz nažalost 120 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije u ovom kraju, prema zvaničnim podacima, vakcinisano je ukupno 13.386 zainteresovanih lica, a njih 9.939 je revakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće