TRUBAČI "GRUVAJU" U AVGUSTU: Određen datum jubilarnog Dragačevskog sabora

V. ILIĆ

18. 05. 2021. u 13:23

SVE je izvesnije da će ove godine biti održana najveća trubačka fešta na svetu – Sabor trubača u Guči.

ТРУБАЧИ ГРУВАЈУ У АВГУСТУ: Одређен датум јубиларног Драгачевског сабора

Foto: Novosti

Organizatori su već odredili datum svetkovine - od 12. do 15. avgusta, kada bi trubačkom prestonicom, ako bude dozvolila epidemiološka situacija, trebalo da odjeknu trube najboljih trubačkih orkestara iz Srbije, i to po jubilarni, 60. put. Ukoliko se, ipak, dogodi da stanje sa korona virusom bude nepovoljno, smotra limenih instrumenata biće održana onlajn.

Dragačevci najavljuju da je kompletan program Dragačevskog sabora trubača spreman, te da se nadaju i da će on ovog leta biti u potpunosti i realizovan.

-Prvog dana tradicionlano će se održati takmičenje mladih trubačkih sastava iz Srbije, petak je rezervisan za koncertne sadržaje,ponoćni koncert i defile učesnika. Subota je dan sa najviše programskih sadržaja, kada imamo i dragačevsku svadbu i finalno takmičenje trubačkih orkestara kao centralni program, zbog kojeg se svi i okupljamo u Guči- kazala je Marijana Luković, organizator za razvoj i promociju turističke ponude, dodavši da su u organizaciju jubilarnog Sabora uključeni najveći kulturni eksperti u Srbiji, pa će manifestacija biti obogaćena kulturnim i izvornim sadržajima, kako bi se Saboru vratila izvornost, odnosno “da bude onakav kao nekada što je bio - kulturno stecište u Srbiji”.

Vikend posle fešte u Guči, sledi Sabor violinista u Pranjanima, odnosno ova svetkovina bi trebalo da bude održana od 20. do 22. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!