DVE DONACIJE OD POMOĆI DRŽAVE: Darovi Domu zdravlja i predškolskoj ustanovi u Vlasotincu

I. MITIĆ

18. 05. 2021. u 07:13

DOM zdravlja je dobio novo vozilo marke "pežo", sa sedam sedišta, a Predškolska ustanova "Milka Dimanić" plac pored vrtića "Kolibri".

ДВЕ ДОНАЦИЈЕ ОД ПОМОЋИ ДРЖАВЕ: Дарови Дому здравља и предшколској установи у Власотинцу

Foto: SO u Vlasotincu

Donacije je obezbedilo vlasotinačko preduzeće "Hidro sistem" (HSV), a povod je pomoć Vlade Srbije privredi - započeta u prošloj i nastavljena u ovoj godini.

- Odlučili smo da zajednici vratimo deo pomoći koju smo dobili, a donacije smo obezbedili u dogovoru sa lokalnom samoupravom - istakao je Jovan Cvetković, direktor HSV.

U Domu zdravlja kažu da će im novo vozilo znatno olakšati rad, a direktorka dr Milena Stanković Mitrović je i ovu priliku iskoristila da sugrađane pozove da se vakcinišu.

Donacija placa od 406 kvadrata će, kako je najavljeno, omogućiti još bolje uslove za brigu o deci i ublažiti nedostatak smeštajnih kapaciteta.

- Plan je da rekonstruišemo stari objekat i dogodine dogradimo novi, jer nam nedostaje prostor. Na listi čekanja za boravak u ovoj ustanovi je više od stotinu mališana, a do kraja 2021. ćemo rekonstruisati postojeći objekat vrtića u Stajkovcu koji će, zbog povećanog broja dece, dobiti još jednu sobu - naglašava Snežana Filipović, direktorka Predškolske ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)