NOVA ZGRADA POLICIJE U SVILAJNCU: Radnici policijske stanice radiće u komfornijim uslovima

Z. Gligorijević

17. 05. 2021. u 15:48

OPŠTINA Svilajnac kupila je zgradu od hiljadu kvadratnih metara Ustaničkoj ulici i poklonila je MUP-u Republike Srbije, kako bi Policijska stanica iz zgrade opštine bila premeštena u novu zgradu. U toku su radovi na opremanju prostorija. Na ovaj način rešen je višedecenijski problem, koji postoji od 1956. godine.

НОВА ЗГРАДА ПОЛИЦИЈЕ У СВИЛАЈНЦУ: Радници полицијске станице радиће у комфорнијим условима

Foto: SO Svilajnac

- Radnici policijske stanice radiće u komfornijim uslovima, ali ono što je nama najvažnije jeste interes građana, koji više neće morati da čekaju u redovima po hodnicima, već će imati jednu modernu šalter salu od 250 kvadratnih metara. Imaće i savremene uređaje, tako da će svako dobiti svoj broj i znaće tačno kada je njegov red da izvadi pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu ili registraciju – ocenjuje predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Foto: SO Svilajnac

On je dodao da će izmeštanje Policijske stanice biti značajno i za Opštinsku upravu, jer će sve službe koje rade sa strankama rasporediti na donjem spratu, u nekadašnje prostorije MUP, i tako ih približiti građanima.

Foto: SO Svilajnac

- Pohvalio bih Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je uložilo vlastita sredstva u opremu i nameštaj za novu policijsku stanicu. Dakle, kada se krajem meseca završi preseljenje, Svilajnčani će konačno dobiti modernu stanicu policije, a ujedno će im i sve opštinske službe biti dostupnije – dodaje predsednik Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)