TRAŽI SE 12 BUDUĆIH VATROGASACA: Konkurs za osposovljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova u Rasinskom okrugu

S.BABOVIĆ

12. 05. 2021. u 18:30

POLICIJSKA uprava Kruševac primiće 12 polaznika programa stručnog osposobljavanja za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, predočeno je u ovoj upravi.

ТРАЖИ СЕ 12 БУДУЋИХ ВАТРОГАСАЦА: Конкурс за оспосовљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова у Расинском округу

Foto: S. Babović

Kako je precizirano,predviđen je prijem četiri vatrogasca-spasioca u okviru Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu, po tri za Vatrogasno spasilačko odeljenje u Aleksandrovcu,koliko i u Brusu i dva u Ćićevcu.

 Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove imaju svi državljani Srbije, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa.

 Među drugim kriteijumima su i starost kandidata od 19 do 30 godina, “završeno srednje obrazovanje i vaspitanje”, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova,važeća nacionalna vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije i ispunjavanje posebnih uslova,koji se odnose na zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

- Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju,kao   i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica-navode u kruševačkoj policiji.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)