ZA LAZAREVE TRETMANE MATIČNIM ĆELIJAMA: Prva ovogodišnja akcija "Humanitarni ponedeljak" na novosadskom Štrandu

Lj.P.

09. 05. 2021. u 12:31

PRVA ovogodišnja akcija „Humanitarni ponedeljak“ ,novosdadskog „Gradskog zelenila“, koja će se održati u ponedeljak, 10. maja namenjena je osmogodišnjem Lazaru Arseniću iz Novog Sada.

ЗА ЛАЗАРЕВЕ ТРЕТМАНЕ МАТИЧНИМ ЋЕЛИЈАМА: Прва овогодишња акција Хуманитарни понедељак на новосадском Штранду

Foto gradsko zeelnilo

On je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima.

Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, a jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

Akcija „Humanitarni ponedeljak“ novosadskog „Gradskog zelenila“ ulazi u osmu sezonu. Za proteklih sedam godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje mnogim građanima, u najvećem broju deci oboleloj od retkih bolesti. U ponedeljak 10. maja akcija se nastavlja. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Iz „Gradskog zelenila“ obaveštavaju sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)