U "CRVENOJ" ZONI 28 PACIJENATA: Epidemiloški presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

09. 05. 2021. u 12:10

U TRI odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 28 pacijenata. Jutrošnji presek je, u odnosu na minule dane, povoljniji jer u poslednja 24 časa srećom nema ni jednog preminulog od kovida-19.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ 28 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемилошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

- Na Grudnom odeljenju hospitalizovano je sedam, 12 na Neurologiji, devet na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 23, dvoje negativan, troje čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 časa, na lečenje smo primili dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, vd. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja i dalje upozorava, da se broj novozaraženih u ovom kraju smanjuje, ali i da svi građani moraju biti oprezni na zarazu korona virusom. Uukupan broj obolelih u aktuelnom piku epidemije, po podacima tog Doma, je 3.250, od kojih je 1.488 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.250 lica, uz nažalost 117 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima