MALI VOĆNJAK U DVORIŠTU ŠKOLE: Projekat đačkih zadruga u Požarevcu

D. N.

30. 04. 2021. u 06:21

U DVORIŠTU Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu zasađen je mini voćnjak, u okviru aktivnosti učeničkih zadruga.

МАЛИ ВОЋЊАК У ДВОРИШТУ ШКОЛЕ: Пројекат ђачких задруга у Пожаревцу

Foto D. N.

Zasađene su 22 sadnice trešnje i 11 sadnica jabuke, koje je obezbedilo privredno društvo RIO iz Kostolca.

Osim osnovaca, sadnju su obavili i učenici trećeg razreda Poljoprivredne škole sa domom učenika "Sonja Marinković". Oni će i ubuduće zajedno brinuti o voćnjaku, jer će obavljati prskanje i orezivanje sadnica. Prema rečima Gorana Segera, direktora OŠ "Kralj Aleksandar Prvi", u dvorištu ove škole voćnjak je postojao i 1939. godine.

Sadnja voćnjaka višestruko je korisna i za osnovce i za srednjoškolce. Prvi će učiti kako se brine o njima, dok će drugi svoje teorijsko znanje primeniti u praksi. Takođe, kada bude rodilo i prvo voće, srednjoškolci mogu od njega praviti kompote, džemove i sokove u svojoj školskoj radionici za preradu voća i povrća, a zatim ih vratiti osnovcima na konzumiranje.

Da bi se ovakva saradnja ostvarila u praksi, dve škole potpisale su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i razmeni proizvoda koji će se koristiti za potrebe đačkih zadruga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost