"ŽORŽ DANDEN" U VRANJU: Večeras premijerno u Pozorištu "Bora Stanković"

J. S.

23. 04. 2021. u 11:40

U POZORIŠTU ,,Bora Stanković'' u Vranju večeras u 19 sati premijerno će biti izvedena predstava ,,Žorž Danden''. Komediju Žana Batiste Poklena, poznatijeg kao Molijer, na scenu vranjskog teatra postavio je reditelj Nemanja Savković.

ЖОРЖ ДАНДЕН У ВРАЊУ: Вечерас премијерно у Позоришту Бора Станковић

Foto: pozorište "Bora Stanković"

U ovoj ansambl predstavi za glavnu rolu, lik Žorža Dandena, angažovan je gostujući glumac Đorđe Velimirović, dok je za ostale uloge reditelj izabrao glumce vranjskog teatra Jelenu Filipović, Nenada Nedeljkovića, Milenu Stošić, Dušana Tomića, Bojana Jovanovića, Tamaru Stošić i Marka Nikolića. 

U postavljanju komada velikog klasika svetske književnosti angažovani su i dramaturg Aleksandra Jovanović, kostimograf Ivana Mladenović, inspicijent Jasmina Stošić. 

Za scenografiju su se pobrinuli Marjan Ilić, Milan Stojićić i Dragan Đorđević, dok je muziku izabrao sam reditelj.  U ekipi su još i Nenad Kostić i Stefan Rašić zaduženi za svetlo, Goran Stojković, ton majstor, šminkerka Marija Đorđević, garderoberke Vesna Mladenović i Jovanka Mihajlović. Prva repriza predstave ,,Žorž Danden'' zakazana je za utorak, 27. april, od 19 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)