U KOVID ODELJENJIMA 42 PACIJENTA: 24 pozitivna testa u Gornjem Milanovcu

Milorad Bošnjak

13. 04. 2021. u 10:37

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema preseku od jutros u osam sati, hospitalizovana su 42 pacijenta.

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 42 ПАЦИЈЕНТА: 24 позитивна теста у Горњем Милановцу

Foto: M. B.

Jedan od njih priključen je na respirator, to jest takozvani „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 17 pacijenata, 15 na Internom i deset na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima ih 37, negativan dvoje, tri čekaju rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje osam pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, petoro smo otpustili na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim podacima milanovačkog Doma zdravlja, još 24 ovdašnje osobe inficirane su korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je ukupno zaražena 2.921 osoba, od kojih je 1.278 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 2.921 lice, uz nažalost 105 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)