KADA NEMA OTKAZA LOKAL UPOLA CENE: Subotica setom mera pomaže ugostiteljima i svima koji nisu mogli da rade

J.L.

09. 04. 2021. u 10:00

KAKO bi pomogla ugostiteljima ali i svim drugima koji zbog pooštrenih epidemioloških mera nisu mogli da rade ili su radili ograničeno, Grad Subotica doneo je set mera pomoći kojima će im se olakšati poslovanje.

КАДА НЕМА ОТКАЗА ЛОКАЛ УПОЛА ЦЕНЕ: Суботица сетом мера помаже угоститељима и свима који нису могли да раде

Foto J. L.

Tako će od marta do juna plaćati upola manju zakupninu u lokalima koji su u javnoj svojini, u aprilu i maju neće plaćati naknadu za korišćenje javnih površina za letnje bašte i terase, dok će od juna do avgusta ta naknada biti smanjena za 50 odsto. Od aprila do juna biće im upola manja naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine i komunalne takse za isticanje firme. Mere se odnose na ugostitelje i druge privrednike iz Subotice i Palića.

PODRŠKA Dragocena pomoć ugostiteljima, Foto J. L.

- Cilj nam je da pomognemo našim sugrađanima a jedini naš uslov je da nijedan zaposleni ne dobije otkaz. Pomogli smo gde smo mogli i u onome što je u ingerenciji lokalne samouprave, manji broj zakupaca je u lokalima koji su u međuvremenu prešli u nadležnost republike tako da ćemo razgovarati i sa Direkcijom za imovinu - objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić.

ODLAGANjE

ZAKUPCIMA ćemo da prolongiramo plaćanje zaostalih dugovanja. Apelujemo na komunalna preduzeća da razmotre pojedinačne zahteve i koliko god mogu izađu u susret privrednicima da im prolongiraju dugovanja - kaže Imre Kern, zamenik gradonačelnika i predsednik Komisije za poslovne prostore.

Iako se još uvek ne zna koliko će privrednika podneti zahtev, dragocene mere pomoći gradski budžet mesečno će koštati otprilike deset miliona dinara.

- Zahvalni smo gradskoj upravi što je izašla u susret našim zahtevima. I od viših instanci ćemo tražiti da nam pomognu da prebrodimo ovu tešku situaciju - kažu predstavnici subotičkih ugostitelja.

- Zbog hladnog vremena naše bašte su ponovo prazne, prepušteni smo sami sebi da i gledamo u nebo da li će dozvoliti da bude gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna