U KOVID BOLNICI ALARMANTNO: Vakcinisani prolaze sa lakšom kliničkom slikom

I. M.

07. 04. 2021. u 15:43

BROJ hospitalizovanih pacijenata iz lokalnih samouprava Jablaničkog okruga se i dalje povećava, a stanje u takozvanoj crvenoj zoni je danima alarmantno, jer je zdravstveni sistem, prema ocenama nadležnih, prenapregnut.

У КОВИД БОЛНИЦИ АЛАРМАНТНО: Вакцинисани пролазе са лакшом клиничком сликом

FOTO: I. Mitić

Na bolničkom lečenju je sve više mlađih osoba. Među hospitalizovanima ima i onih koji su primili prvu ili obe doze vakcine, ali su one ipak doprinele tome da oboleli prođu sa lakšom kliničkom slikom i da se brže oporave.

- Vakcinacija je najbolji način da okončamo ovu krizu koja traje predugo. U poslednjih deset dana imamo više prijema nego otpusta i da nema dobre saradnje da Kovid centrom u Kruševcu i sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Nišu ne bi smo imali mesta za sve pacijente – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Leskovačka kovid bolnica je imala 15 pacijenata nakon što su primili prvu dozu vakcine i još 16 pacijenata koji su se se zarazili posle revakcinacije. Zato lekari poručuju građanima da je važno da se pridržavaju svih mera i nakon što budu primili obe doze vakcine. Oni ističu da je potrebno vreme da se razviju antitela, a to se posebno odnosi na starije pacijente gde imunizacija postiže potpuni efekat i posle više od mesec dana nakon revakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)