IMUNIZACIJA U KIKINDI: Od danas vakcina dostupna i u okolnim selima

Рада Шегрт
Rada Šegrt

06. 04. 2021. u 13:15

DOM zdravlja u Kikindi od utorka počinje vakcinaciju građana u svih devet sela.

ИМУНИЗАЦИЈА У КИКИНДИ: Од данас вакцина доступна и у околним селима

Foto: R.Š.

Planirano je da u tri dana medicinska ekipa poseti sva sela i u tom roku trebalo bi da se vakcinišu svi meštani koje žele, bez obzira da li su se prethodno prijavili ili nisu. Mogućnost da dobiju vakcinu u svom selu najpre imaju meštani Novih Kozaraca i Banatskog Velikog Sela, gde će davanje injekcija početi od 14 sati.

- Pošto je u gradu malo opalo interesovanje za vakcinaciju, u saradnji sa lokalnom samoupravom odlučili smo da odemo na teren i meštanima sela ponudimo vakcinisanje “Sinofarmovim” cepivom. Odredili smo mobilnu ekipu za pojedina sela, dok će u Mokrunu vakcinaciju obaviti kolege koji već rade u seoskoj ambulanti. Građani vakcinu mogu da dobiju već od osam sati ujutro i u selima ćemo raditi sve dok se posao ne završi – objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja.

U Kikindi i dalje rade dve kovid ambulante, u Svetosavskoj ulici i u Mikronaselju. U obe je i dalje mnogo pregleda, dnevno oko 100 prvih i još toliko kontrolnih. Dnevno se registruje od 30 do 40 novozaraženih odraslih pacijenata, dok se u ambulanti Dečjeg dispanzera otkrije dvoje do četvoro dece sa korona virusom.

- Kontrolne preglede pacijenti koji su 14 dana bili u izolaciji mogu da obavljaju i kod svojih izabranih lekara – rekla je Marković.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Kikindi su trenutno aktivna 863 slučaja kovida 19. Od početka epidemije obolelo je 5.110 građana. Do sada je vakcinisano 20.294 osoba, a obe doze vakcine primilo je 9.769 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)