U KUĆNOJ IZOLACIJI 107 GRAĐANA: U pirotskoj bolnici sve više pacijenata

V.Ć.

05. 04. 2021. u 17:54

MERA kućne izolacije, danas je izrečena za 107, a ukinuta za 73 građana Pirotskog okruga, koji su pozitivni na kovid 19. U odnosu na prethodne dane, povećan je i broj pacijenata na kovid jedinici pirotske Opšte blnice u kojoj se trenutno leči 66 pacijenata.Jedan bolesnik iz Pirota je preminuo.

У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ 107 ГРАЂАНА: У пиротској болници све више пацијената

Foto: V.Ć.

Kako navodi pirotski ZZJZ, tačnije Centar za kontrolu i prvenciju bolesti, u dane vikedna u kovid ambulanti pregledano je 236 građana, od kojih je 83 prvi put na pregedu, dok su ostali bili na kontrolnim pregledima. Od početka epidemije u okrugu je registrovano 4.868 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a preminulo je 195 osoba u celom okrugu.

Od prvog dana vakcinacije do danas, u okrugu je cepljeno17.277 osoba, a obe vakcine primilo je 14.244 građana. Lekari ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu nepovoljna, da je intenzitet prenošenja virusa u populaciji i dalje visok i pozivaju građane da poštuju preventivne mere, kojima se uz masovnu vakcinaciju epidemijska situacija može držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)