VAKCINE U POGONIMA “TRAJALA”: Masovna imunizacija u kruševačkoj privredi

S. B.

26. 03. 2021. u 11:22

PRVIH 135 radnika Korporacije “Trajal” u Kruševcu, prijavilo se danas za masovnu vakcinaciju u ovoj fabrici, koja upošljava 1.200 ljudi.

ВАКЦИНЕ У ПОГОНИМА “ТРАЈАЛА”: Масовна имунизација у крушевачкој привреди

Foto: S. B.

Među prvima je vakcinu primila pravnica Jelena Miletić koja kaže da joj je motiv bio da zaštiti i sebe i druge, kao i da će nastaviti da poštuje sve propisane epidemiološke mere.

-Poslednji put sam primila vakcinu sa 10 godina, bila je to zaštita od variola vere-priseća se za “Novosti” radnica Mirjana Veljković(58), koja već 30 godina radi u “Trajalu”. -Nadam se da sam sada sigurna.
Koporacija “Trajal” se među prvima priključila pozivu za imunizaciju u privredi, koju u Kruševcu zajedno organizuju Regionalna privredna komora, Gradska uprava i Dom zdravlja.
- U prvom krugu imamo 100 prijavljenih radnika za “sinefarm” vakcinu i 35 radnika koji su izrazili želju da budu imunizovani drugim vakcinama, što će se dogoditi na nekom od punktova Doma zdravlja - predočava Vesna Kovačević-Stanković, zamenica direktora “Trajal” korporacije. - Kao društveno odgovorna kompanija priključili smo se ovoj akciji. Imali smo samo manje od pet posto potvrđenih slučajeva KOVID-19, što smo postigli blagovremenim obezbeđivanjem zaštitnih sredstava za radnike, ali i članove njihovih porodica, redovnom dezinfekcijom radnog prostora.
Masovna imunizacija u kruševačkoj privredi krenula je od fabrike “Kromberg i Šubert”, a danas će osim u “Trajalu”,vakcinacija biti organizovana u privatnoj firmi “BG produkt”. Maja Marković vd direktora RPK Kruševac napominje da je ova ustanova mogućila i imunizaciju privrednika iz regiona.


-Nama su se javili iz fabrike “Kromberg i Šubert” i za svoju sestra-kompaniju iz Severne Makedonije, kao i firma “Eterika”, za poslovne partnere iz BiH i Severne Makedonije -napominje Maja Marković, dodajući da će tokom vikenda u Beogradu biti vakcinisano 100 radnika kompanije “Kromberg i Šubert” iz SM.
-Pokrivamo teritoriju celog okruga i inicijativu imunizacije u privredi planiramo da proširimo i u drugim opštinama.
Gradonačelnica Jasmina Palurović napominje da su za vakcinaciju zainteresovane i privatna i državna preduzeća i dodaje da se nada da će u Kruševcu uskoro biti vakcinisano 60 posto stanovništva. Radi se na tome da imunizacija bude organizovana i u drugim velikim kolektivima, a trenutno se vode pregovori sa preduzećima “Kuper tajers”, ”Kruševacput”, ”Henkel”.

PRVU DOZU PRIMILO 26.000, A OBE-14.500 KRUŠEVLjANA

-PRVOM dozom za sada je vakcinisano 26.000, a sa obe doze 14.500 lica - predočava dr Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja Kruševac. -Beležimo veliki odziv i u gradu, na punktovima u Hali sportova,ali i u seoskim ambulantama. Vakcina je je jedini način da pobedimo epidemiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici