UOČI 650 GODINA OD OSNIVANJA KRUŠEVCA: Predlozi za vidovdanska priznanja do 1.maja

S. B.

23. 03. 2021. u 22:42

OTVOREN je poziv za podnošenje inicijative za dodeljivanje vidovdanskih priznanja u Kruševcu.

УОЧИ 650 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА КРУШЕВЦА: Предлози за видовданска признања до 1.маја

Foto: S. B.

Skupština grada Kruševca, povodom 28. juna – Vidovdana, praznika Grada, dodeliće Vidovdansku nagradu, plakete i pohvale (nagrade i priznanja),a predstojeći jubilej imaće i naročit značaj budući da Kruševac obeležava 650 godina postojanja.

Nagrade i priznanja se, po tradiciji,dodeljuju pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama, udruženjima građana, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite, socijalne i dečje zaštite, fizičke kulture, zaštite životne sredine, razvoja lokalne samouprave i drugim vidovima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u Gradu Kruševcu.

Inicijativu za dodeljivanje nagrade i priznanja mogu podneti fizička i pravna lica, organi Grada i radna tela Skupštine i uz obrazloženje,mogu se podneti Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Skupštine grada, do 1.maja.

Bliže informacije se mogu dobiti u Odeljenju za poslove organa Grada, putem telefona 037/414-746. 037/414-745 i 037/414-736.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)