POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ZRENJANINU: U Opštoj bolnici smeštena 64 pacijenta

B. Grujić

19. 03. 2021. u 14:28

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Zrenjaninu je znatno pogoršana, na šta ukazuje sve veći broj obolelih pacijenata od Covid infekcije, koji su hospitalizovani u zrenjaninskoj Opštoj bolnici.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: У Општој болници смештена 64 пацијента

Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

- Trenutno je kod nas smešteno 64 bolesnika na dva odseka Infektivnog odeljenja, od kojih je 60 potvrđeno da su pozitivni na korona virus, a još četvoro je trenutno u izolaciji zbog sumnje da imaju koronu - kaže dr Igor Kitaresku, direktor zrenjaninske bolnice, uz napomenu da su kapaciteti za sada dovoljni da potrebe novopristiglih pacijenata.


Broj postelja namenjenih za bolesnike obolele od Covid infekcije je 150, a smeštaju se pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i prema.podacima zrenjaninske bolnice, trenutno se deset bolesnika nalazi na respiratoru.

Za poslednjih 24 sata je u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledan 91 pacijent, od toga je prvih pregleda bilo 56, a kontrolnih 35.

Od početka februara u Opštoj bolnici u Zrenjaninu ponovo radi Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda, za prve i kontrolne preglede, a i pored trenutne,  veoma teške epidemiološke situacije, u prethodnih mesec dana ovo odeljenje je imalo 4.700 pregleda, što je oko 60% kapaciteta redovnog rada, pre početka pandemije.
Svi prioritetni uputi i sva hitna stanja se pregledaju po hitnom postupku.

- Broj zaraženih medicinskih radnika trenutno je jednocifren, a tome je doprinela pravovremena i adekvatna vakcinacija, a jedan broj radnika je preležao koronu i na taj način stekao imunitet - dodao je direktor Opšte bolnice Zrenjanin dr Igor Kitaresku, uz apel da se građani pridržavaju svih epidemioloških mera i prijave se za vakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri