BAKA SLAVOJKA (94) IZ LAPLJEG SELA PRIMILA VAKCINU: Petar Petković se sugrađanki zahvalio na odgovornosti

D.Z.

18. 03. 2021. u 11:23

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa bakom Slavojkom Simić (94) iz Lapljeg sela kod Gračanice, najstarijom ženom sa Kosova i Metohije koja je vakcinisana i revakcinisana protiv virusa Kovid 19.

БАКА СЛАВОЈКА (94) ИЗ ЛАПЉЕГ СЕЛА ПРИМИЛА ВАКЦИНУ: Петар Петковић се суграђанки захвалио на одговорности

Foto: D.Z.

Petković je tokom razgovora zahvalio baka Slavojki što je u vreme pandemije virusa korona pokazala veliku odgovornost prema svojoj porodici, ali i prema svojoj državi, Kosovu i Metohiji i što je odlučila da se vakciniše.

- Danas Kosovo i Metohiju branimo ne samo ekonomskim ulaganjima ili diplomatskim bitkama, već i vakcinacijom. Jer tako čuvamo živote sebe i svoje porodice. A baka Slavojka je pravi primer svima nama - istakao je Petković napominjući da se baka Slavojka prijavila za imunizaciju u Domu zdravlja Gračanica.

Foto: D.Z.

 

Zbog specifične situacije i njenih godina, Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Domom zdravlja Gračanica za nju je organizovala poseban termin za vakcinaciju, kao i prevoz sanitetom do punkta za vakcinaciju u Kuršumliji, uz pratnju lekara. Ona je u subotu primila i drugu dozu vakcine „Sinofarm“ i prema rečima lekara i njenih ukućana, oseća se dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)