BAKA SLAVOJKA (94) IZ LAPLJEG SELA PRIMILA VAKCINU: Petar Petković se sugrađanki zahvalio na odgovornosti

D.Z.

18. 03. 2021. u 11:23

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa bakom Slavojkom Simić (94) iz Lapljeg sela kod Gračanice, najstarijom ženom sa Kosova i Metohije koja je vakcinisana i revakcinisana protiv virusa Kovid 19.

БАКА СЛАВОЈКА (94) ИЗ ЛАПЉЕГ СЕЛА ПРИМИЛА ВАКЦИНУ: Петар Петковић се суграђанки захвалио на одговорности

Foto: D.Z.

Petković je tokom razgovora zahvalio baka Slavojki što je u vreme pandemije virusa korona pokazala veliku odgovornost prema svojoj porodici, ali i prema svojoj državi, Kosovu i Metohiji i što je odlučila da se vakciniše.

- Danas Kosovo i Metohiju branimo ne samo ekonomskim ulaganjima ili diplomatskim bitkama, već i vakcinacijom. Jer tako čuvamo živote sebe i svoje porodice. A baka Slavojka je pravi primer svima nama - istakao je Petković napominjući da se baka Slavojka prijavila za imunizaciju u Domu zdravlja Gračanica.

Foto: D.Z.

 

Zbog specifične situacije i njenih godina, Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Domom zdravlja Gračanica za nju je organizovala poseban termin za vakcinaciju, kao i prevoz sanitetom do punkta za vakcinaciju u Kuršumliji, uz pratnju lekara. Ona je u subotu primila i drugu dozu vakcine „Sinofarm“ i prema rečima lekara i njenih ukućana, oseća se dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)