KROV NAD GLAVOM ZA ANTIĆE, MITIĆE I MILOJEVIĆE: Tri socijalno ugrožene porodice u Knjaževcu dobile stanove

S. M. JOVANOVIĆ

16. 03. 2021. u 22:50

ŠESTOČLANA porodica Antić iz Knjaževca, petočlano domaćinstvo Milojević iz Manjinca i četvoročlana porodica Mitić iz Slatine zahvaljujući dobroj saradnji Opštine Knjaževac sa Međunarodnom organizacijom za migracije i Centrom za socijalni rad „Dr Mihajlo Stupar“ dobili su danas stanove na korišćenje.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА АНТИЋЕ, МИТИЋЕ И МИЛОЈЕВИЋЕ: Три социјално угрожене породице у Књажевцу добиле станове

Foto: M. Miletić

- Ovo nam puno znači, da možemo da idemo napred, da ne živimo više kao podstanari i da imamo nešto svoje. Prelepo je, stan je komforan i sada će svako da ima svoj kutak – presrećna je Maja Milojević, čijem je petočlanom domaćinstvu Branislav Josifović, zamenik predsednik opštine Knjaževac uručio ključeve stana od 65 kvadrata.

Antićima je pripao stambeni prostor od 70, a Mitićima od 45 kvadratnih metara. Ove socijalno ugrožene porodice do sada nisu imale rešeno stambeno pitanje, niti adekvatan smeštaj.

- Jedan veliki problem je rešen, nadamo se da će biti bolje u budućnosti. Hvala opštini na svemu. Videćemo šta i kako ćemo dalje – prve su impresije Davora Mitića.

Cilj ovog projekta bio je da se pre svega reši stambeno pitanje porodicama iz osetljivih grupa, a lokalna samouprava će nastojati da i nadalje ovoj rešavanju ove problematike da prioritet.

-Sredstvima donatora smo potpuno renovirali tri stambene jedinice koje smo danas predali porodicama na korišćenje. Mi ćemo kao lokalna samouprava nastaviti da budemo aktivni na polju socijalnog stanovanja i truditi se da i u budućnosti poboljšavamo uslove stanovanja za porodice iz društveno osetljivih grupa – kazao je Branislav Josifović, zamenik predsednik opštine Knjaževac.

Za adaptaciju stanova u zgradama “Mladost jedan i dva” u Ulici Ilije Birčanina, koje je pre par godina lokalna samouprava kupila od Republičke direkcije za imovinu, donator je uložio 14.000 dolara, a JKP “Standard” priključilo ih je na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

- Ovaj projekat je konkretan rezultat kontinuirane i dobre saradnje Centra za socilajni rad i lokalne samouprave i izraz neke naše posebne osetljivosti za one, kojima jepomoć napotrebnija – istakla je Snežana Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)