I “SEDMA SILA” MEĐU BORCIMA PROTIV KORONE: Iz Doma zdravlja u Šapcu upućena zahvalnost novinarima (FOTO)

V. MITRIĆ

16. 03. 2021. u 18:09

- PRE godinu dana u našoj zemlji proglašeno je vanredno stanje zbog Kovida 19. Od početka bilo nam je jasno da se suočavamo sa podmuklim protivnikom.

И “СЕДМА СИЛА” МЕЂУ БОРЦИМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Из Дома здравља у Шапцу упућена захвалност новинарима (ФОТО)

Foto: DZ Šabac

Virus je odneo hiljade života, nije birao, nije delio po uzrastu, polu, imovinskom stanju - piše u saopštenju kolektiva Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ iz Šapca.

Kako kažu, „ virus korona, uz sve zlo koje nam je doneo, podsetio nas je da smo svi jedno i da mu se samo zajedništvom možemo i moramo suprotstaviti i pobediti“.

- Jednu od najvažnijih uloga u borbi protiv korone imate i vi novinari - ističe kolektiv šabačkog Doma zdravlja. - Od prvog dana na istoj smo strani. Vi ste bili naša spona sa sugrađanima u trenucima kada im zbog vanrednih okolnosti nismo mogli dati potrebne informacije. Podsećali ste ih kako da zaštite sebe i svoje bližnje, gde da dođu da se testiraju, šta da čine ukoliko se osećaju loše i ukoliko strepe da su inficirani... U želji da građanima pokažete pravu sliku protiv čega se borimo, ulazili ste u rizične zone. Mnogi od vas su se i razboleli. Ipak, to vas nije ni usporilo niti pokolebalo u nastojanjima da i onoj najnepoverljivijoj osobi u našoj sredini pokažete i dokažete da je ovaj virus opasan - navode zdravstveni radnici.

Kolektiv DZ dalje navodi da „kada su u našu zemlju, u naš grad i u naš okrug stigle prve vakcine, novinari su neumorno podsećali na značaj imunizacije i da je vakcina jedino oružje pred kojim korona pada“.

- Srećemo se skoro svakodnevno na punktu za masovnu imunizaciju, odlazite sa nama u udaljenija mesta u šabačkom kraju. Često pratite naše ekipe koji vakcinišu naše nepokretne i polupokretne sugrađane. Sve što ste učinili tokom epidemije, vaša odgovornost, razumevanje, pravovremeno i istinito informisanje, zavređuje zahvalnost - zaključuje koletiv DZ Šabac, uz zahvalnost svim medijima, lokalnim i nacionalnim, među kojima su i „Večernje novosti“ kao i portalima i društvenim mrežama.

Zahvalnicu za medijsko pregalaštvo u borbi protiv korona virusa „Večernje novosti“ su dobile od Doma zdravalja „Dr Milenko Marin“ u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima