U JUŽNOM BANATU PREKO STOTINU NOVOZARAŽENIH: Brojke ponovo idu na gore

J. J. Baljak

15. 03. 2021. u 18:25

BROJ novozaraženih od korona virusa u južnobanatskom okrugu već danima je iznad stotinu, uprkos tome što je do sada vakcinisano više od 60.000 građana, a revakcinu primilo 20.000.

У ЈУЖНОМ БАНАТУ ПРЕКО СТОТИНУ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Бројке поново иду на горе

Foto: Dom zdravlja Alibunar

Najteže je u Pančevu, gde je u poslednja 24 časa registrovano 76 novih slučajeva zaraze, a u petak ih je bilo 99. Sledi Vršac sa 23 novoinficiranih, a jedino u opštini Plandište nije registrovan ni jedan novi slučaj.

Iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo apeluju na građane da se u što većem broju prijavljuju za vakcinu, kako bismo što pre razvili kolektivni imunitet.

-Do sada se više od 10 odsto građana revakcinisalo, ali je težnja da to bude obimnije – kaže dr Ljiljana Lazić, direktorka pančevačkog zavoda.

Građani se prijavljuju preko eUprave i čekaju poziv za vakcinu koju žele, dok za zaposlene u kolektivima dobijaju posebne spiskove, jer će oni po prioritetu biti vakcinisani preko svojih radnih organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)