ZA NEDELJU DANA DUPLIRAN BROJ: Na koronu pozitivno 216 osoba u Boru

V. Đ.

12. 03. 2021. u 13:31

U BORU je 4. marta bilo registrovano 122 ukupno pozitivnih slučajeva virusa korona, dok se zaključno sa 11. martom taj broj gotovo duplirao, tako da je sada na covid-19 pozitivno 216 osoba.

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ДУПЛИРАН БРОЈ: На корону позитивно 216 особа у Бору

Foto: S. M. Jovanović

Nadležni misle da je to posledica popuštanja discipline i propisanih mera, i pozivaju sugrađane da se i  dalje pridržavaju preporučenih epidemioloških mera, kao i da se prijave za vakcinaciju.


U Boru je do sada vakcinisano i revakcinisano 12.652 građana, a ukoliko bude potrebe, otvoriće se I treći punkt za vakcinaciju u MZ Stari Centar. U Opštoj bolnici u Boru na kovid odelenju je hospitalizovano 26 pacijenata od kojih je 24 pozitivno na koronu, a za dve osobe se čeka rezultat.

- Nemamo drugu opciju osim pridržavanja mera i vakcinacije i to je jedini način da situaciju držimo pod kontrolom – kaže dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru. - U obavezi smo da od utorka, kao ispomoć, počnemo da šaljemo i naše zaposlene u KC  Niš, zbog velikog broja obolelih u tom gradu.

On je upozorio i da ako broj zaraženih nastavi da raste i dovede do toga da oboleli zahtevaju bolničko lečenje, Opšta bolnica u Boru će biti u problemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA ZA SENZACIJOM: Ispao šampion Monte Karla, ali i ne samo on, sa Đokovićevog puta ka finalu!