NA STARO JEZERO SLETELI LABUDOVI: Kikinda dobila Isu i Bisu (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

03. 03. 2021. u 15:43

SUNČANA i topla zima donela je izletištu Staro jezero, nedaleko od centra Kikinde, novu lepotu.

НА СТАРО ЈЕЗЕРО СЛЕТЕЛИ ЛАБУДОВИ: Кикинда добила Ису и Бису (ФОТО)

Foto: R.Š.

Na jezero je doleteo par labudova i za razliku od nekih ranijih godina, kada su se zadržavali vrlo kratko, sada svakodnevno plove već više od petnaestak dana. Zato se, s prvom, šetači nadaju da će se ovaj par belih lepotana još dugo zadržati na ovoj lokaciji i postati njen najlepši ukras. Ako se to dogodi, moglo bi se reći da je kikindsko Staro jezero, poput onog u Dunavskom parku u centru Novog Sada, dobilo svoje Isu i Bisu. Kikinđani su vrlo pažljivi prema novim sugrađanima, hrane ih i trude se da ih ne uznemiravaju kako bi se labudovi osećali što prijatnije.

- Baš ih je lepo videti. Vole ih i deca i odrasli. Svi ima bacaju hranu u vodu, slikaju ih i snimaju. Svi priželjkujemo da ostanu i trebamo se i potruditi da se odomaće – jednoglasan je stav šetača koji su u sredu oko podne izveli decu i unuke u šetnju oko jezera kako bi uživali u suncu i svežem vazduhu, a ujedno i vide labudove.

Neki Kikinđani kažu da su labudovi najpre viđeni na obližnjem kanalu još u januarau, pa sada veruju da je izgledna mogućnost da se ovaj bezimeni par zadrži na Starom jezeru i da im ta lokacija bude stalno boravište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati