UZDARJA JADRANIMA: General Vidosav Kovačević na čelu delegacije SUBNOR-a posetio Loznicu i Tršić

V. Mitrić

01. 03. 2021. u 17:39

PREDSEDNIK Saveza udruženja boraca narodnooslobodiličkih ratova Srbije, general Vidosav Kovačević, danas je bio gost Grada Loznice i Gradske organizacije SUBNOR, koja broji više od 600 članova.

УЗДАРЈА ЈАДРАНИМА: Генерал Видосав Ковачевић на челу делегације СУБНОР-а посетио Лозницу и Тршић

Foto: V. Mitrić

General Kovačević i Života Isaković, predsednik GO SUBNOR Loznica, u društvu, domaćina, gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, uručili su visoka uzdarja Lozničanima i to Medalju borca, najstarijem borcu iz lozničkog kraja iz Drugog svetskog rata, posthumno nedavno preminulom pukovniku JNA i V Jugoslavije, Nikoli Mladenoviću, koje je primila njegova supruga Nadežda Nada Mladenović.Prijem je gradonačelnik Petrović upriličio u Obrazovnom centru „Vuk Karadžić“ u Vukovom Tršiću.

Povelja SUBNOR Srbije uručena je gradonačelniku Vidoju Petroviću za podršku ovoj organizaciji i negovanje tradicija i vrednosti narodnooslobodilačkih ratova.Zahvalnicu je dobio Milorad Komarčević, bivši predsednik GO SUBNOR u Loznici.

- U našoj organizaciji su učesnici Drugog svetskog rata, poštovaoci njegovih tradicija i vrednosti kao i učesnici svih ratova, od 1990. godine do 1999. godine vođenih protiv našeg naroda i naše države, kao i poštovaoci tradicija svih otadžbinskih ratova, i sve odbrambednih, koje je srpski vojnik, vitez, jedino vodio - kaže Života Isaković, predsednik GO SUBNOR, koji potiče iz Jarebica, iz Gornjeg Jadra, gde je u oktobru 1941 godine, streljano oko 3000 nedužnih rodoljuba, uglavnom nejači,  u okviru fašističke kaznene ekspedicije koju je predvodio general Franc Beme.

- Oslobodilački i slobodarski duh su bili i ostali ono što je krasilo naš Jadar na što smo, s razlogom, ponosni.Zato se sećamo svih naših div junaka, heroja i vitezova i onih koji čuvaju draga sećanja na njih kao ljude od nezaborava.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)