EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Oboljevaju i učenici

V. ĆIRIĆ

25. 02. 2021. u 16:41

EPIDEMIJSKA situacija na području Pirotskog okruga je i dalje nestabilna, a poslednjih dana primetno je sporadično oboljevanje učenika, kao i pogoršanje situacije po povratku sa zimovanja-saopštio je pirotski ZZJZ .

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Обољевају и ученици

Foto: V. Ć.

Prema podacima te ustanove, danas je registrovano još 18 novozaraženih osoba među kojima je 12 iz Pirota, 2 iz Dimitrovgrada, 3 sa područja Bele Palanke i 1 osoba iz Babušnice, kao i jedna preminula osoba. Do sada je vakcinisano 11.094 građana, a na testiranje u laboratoriju "Vatreno oko" niškog IZJZ poslato je 28 sumnjivih briseva. Od početka epidemije, na području okruga bitku sa koronom izgubilo je 160 građana, a u Opštoj bolnici u Pirotu, na kovid odeljenju trenutno se leči 24 pacijenta.

U kovid ambulanti obavljeno je 100 pregleda, od kojih je 35 prvih dok su ostali kontrolni.Mera kućne izolacije naložena je za 36, a ukinuta za 13 osoba. Epidemijska situacija u Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici je nesigurna sa tendecijom pogoršanja, a u Dimitrovgradu nesigurna ali stabilna-procenjuju u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da se samo masovnom vakcinacijom i odgovornim ponašanjem situacija može držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić