RAST BROJA ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu korona se ne predaje - vakcinacija u toku

V.Ć.

05. 02. 2021. u 21:28

DRUGU dozu Fajzerove vakcine, na području Pirotskog okruga primilo je 222 građana, mahom zdravstvenih radnika, a od početka vakcijnacije ukupno je cepljeno 6.657 osoba.

РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу корона се не предаје - вакцинација у току

Foto: V. Ć.

Sutra počinje i drugi krug vakcinacije kineskom vakcinom “Sinofarm” za građane koju su prvu dozu primili odmah nakon prioritetnih grupa. Prema podacima pirotskog ZZJZ, danas je registrovano 20 novoobolelih građana, a na testiranje su poslata 34 brisa.

Od početka epidemije, na području okruga laboratorijski je potvrđeno 3.311 slučajeva kovida 19, a od posledica zaraze preminule su 142 osobe. Sve osobe kod kojih je potvrđen kovid su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Danas je naložena mera izolacije za 37, a ukinuta za 18 osoba. U kovid ambulanti pregledano je 100 građana,a na lečenju u OB trenutno se nalazi 21 bolesnik. Iz Pirota ih je 8, iz Bele Palanke 9, iz Babušnice i Dimitrovgrada po dvoje.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nesigurna, ali stabilna, a u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je umeren, a epidemiološka situacije se može držati pod kontrolom samo odgovornim ponašanjem ,poštovanjem svih mera i masovnom vakcinacijom-poručuju stručnjaci pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!