ŽARIŠTE KOJE SE NE GASI: Broj zaraženih na dnevnom nivou u Vranju se ne smanjuje

J.S.

23. 02. 2021. u 09:11

PREMA zvaničnim podacima o broju zaraženih na dnevnom nivou Vranje je i dalje korona žarište koje se ne gasi.

ЖАРИШТЕ КОЈЕ СЕ НЕ ГАСИ: Број заражених на дневном нивоу у Врању се не смањује

Foto: J.Stojković

Statistički podaci poslednjih dana pokazuju da se u Vranju beleži sve veći broj novoobolelih osoba. Rezultati vranjskog Zavoda za javno zdravlje svakodnevno svedoče o tome, samo u toku jučerašnjeg dana zabeležena 132 nova slučaja u ovom gradu.

U Pčinjskom okrugu od 428 uzoraka ukupno je pozitivno 164. U Vranju je kod 132 osobe potvrđen korona virus, u Bujanovcu kod 12, Preševu sedam i isto toliko u Surdulici, dok je u Vladičinom Hanu virus potvrđen kod pet osoba. U Trgovištu i Bosilegradu nema novoobolelih.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 319 pregleda, od čega je 135 broj prvih pregleda.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 140 pacijenata. Od tog broja 128 je pozitivno na korona virus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 60. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 18 pacijenata, dok je otpušteno 9.

Od ovog broja, 3 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac, Leskovac i Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnicama svega 20 slobodnih postelja. Popunjavaju se i onako skromni kapaciteti surduličke kovid bolnice gdeprednjače pacijenti iz Vranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)