RASPISAN TENDER ZA NOVU FONTANU U SMEDEREVU: Idejno rešenje izabrali građani anketom

J.I.

22. 02. 2021. u 11:52

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА НОВУ ФОНТАНУ У СМЕДЕРЕВУ: Идејно решење изабрали грађани анкетом

Foto: Grad Smederevo

GRAD Smederevo raspisao je tender za izgradnju nove fontane na Trgu Republike u Smederevu. Idejno rešenje za budući izgled fontane, od nekoliko ponuđenih, izabrali su građani anketom, a idejno rešenje izradio je arhitektonski studio Arhi plus iz Beograda, a investitor je Grad Smederevo.

Raspisana i javna nabavka za izvođače radova, a rok za podnošenje ponuda je 8. mart 2021. godine.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, planirano je da svi elementi fontane, rasvete i klupa budu izvedeni od materijala koji će biti otporni na atmosferske uticaje i koji se uklapaju u formirani ambijent glavnog gradskog trga.

Predloženo je postavljanje mlaznica u fontani koji bi stvarali dinamične oblike i različite efekte u toku dana, a planirana je i dekorativna rasveta mlaznica, koja bi značajno uticala na kvalitet fontane u večernjim satima, kao i adekvatna rasveta klupa i stabala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

živorad stevanović

01.03.2021. 10:32

"Grad Smederevo raspisao je tender za izgradnju nove fontane na Trgu Republike u tom gradu. Budući izgled fontane, od nekoliko ponuđenih izabrali su građani anketom (?!)". Fontana bi, nadam se, trebala da bude ukras grada, što je, naravno, za svaku pohvalu."Raspisana je i javna nabavka za izvođače radova, a rok za podnošenje ponuda je 8. mart 2021. godine". S tim u vezi i pitanje (moja malenkkost): Hoće lii GRAD Smederevo (i kada) da raspiše tender(e) za uređenje deponija smećem, kako na teritoriji grada, tako i na teritorijama svih seoskih mesnih zajednica? Republika Srbija ima i Zakon o upravljanju otpadom - vidi poglavlje IV, član 17.