DANAS POČINJE FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU: u Kruševačkom pozorištu od 12.do 16.februara (FOTO)

S. B.

12. 02. 2021. u 16:18

PREDSTAVA “Pionokio” kraljevačkog pozorišta danas u 17 sati otvara 10. Festival predstava za decu “Kruška” u pozorištu u Kruševcu.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ: у Крушевачком позоришту од 12.до 16.фебруара  (ФОТО)

Foto: S. B./ Pozorište Kruševac

Sve do 16.februara,najmlađa publika imae prilike da odgleda pet predstava,koje će se izdvoditi po dva puta u toku dana u terminima od 17 i 19 sati.

Kraljevaćki “Pinokio” režirao je Miodrag Dinulović, a dramski tekst potpisuje Peđa Trajković. Sutra je na repertoaru predstava ”Sirano” Narodnog pozorišta iz Prištine,sa sedištem u Gračanici, koju je režirao Nenad Todorović po tekstu Igora Bojovića.Program za vikend zaokružuje predstava “Srebrni car” lazarevačkog Puls teatra čiji će ansambl u nedelju izvoditi predstavu inspirisanu dramom Sanje Savić i u režiji Davida Alića.

“Domaćini”,ansambl Kruševačkog pozorišta 15.februara nastupa sa lutkarskom predstavom “Mačak otiša u hajduke” koju je dramatizovao i režirao Aleksandar Pejaković, dok će poslednjeg dana Pozorište za decu Kragujevac nastupiti sa predstavom “Tihi dečak” po tekstu Ane Duše i Tina Grabera, ujedno, i režisera ovog komada.

Organizatori podsećaju da je svaka predstava namenjena određenom uzrastu,kao i da se festival održava uz poštovanje epidemioloških mera i preporuka: tokom izvođenja predstave, u pozorišnoj sali biće mesta za nešto više od 100 posetilaca,što je trećina kapaciteta sale. Cena ulaznice iznosi 200 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a