VAKCINACIJA TEČE PO PLANU: Revakcinacija u hali sportova Vranje

J.S.

03. 02. 2021. u 09:27

PREMA zvaničnim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada vakcinisano je preko 6.000 osoba, što je skoro 10% odraslog stanovništva. Imunizacija se odvija bez zastoja, prema unapred utvrđenom planu, u skladu sa brojem prispelih vakcina i prijava na portalu eUprava.

ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ: Ревакцинација у хали спортова Врање

Foto: J.S.

Prema poslednjim statističkim podacima, Vranje je procentualno u samom vrhu gradova i opština u Srbiji u kojima se sprovodi vakcinacija.  


Volonteri na punktovima evidentiraju i one građane koji nisu prijavljeni preko ovog portala i oni se nakon prijave vakcinišu ili im se zakazuje određeni termin vakcinacije.


Imunizacija se sprovodi i po seoskim mesnim zajednicama, pa je tako, tokom današnjeg dana, vakcinisano 30 meštana Vrtogoša.


Ukoliko je osoba nepokretna potrebno je da se ona ili neko od članova porodice, jave na broj telefona 017/ 414 581 kako bi se evidentirala, a potom i bila vakcinisana u kućnim uslovima od strane osoblja Službe kućnog lečenja i ovaj proces protiče bez ikakvih problema.


Pripreme za revakcinaciju uveliko traju i ona će biti sprovedena u Sportskoj hali u Vranju kako bi se izbegle gužve na punktovima u Domu zdravlja. Ceo proces nadgleda stručni tim Zavoda za javno zdravlje koji je dao saglasnost na plan i sam tok revakcinacije stanovništva.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)