EPIDEMIJA U ŠAPCU: Još 62 slučaja zaraze, nastavlja se vakcinacija

V.Mitrić

01. 02. 2021. u 11:08

NA području grada Šapca u poslednjih 48 sati potvrđeno je još 62 pozitivnih na korona virus, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

ЕПИДЕМИЈА У ШАПЦУ: Још 62 случаја заразе, наставља се вакцинација

Foto: GU Šabac

U šabačkoj Opštoj bolnici ,, Dr Laza K. Lazarević”, hospitalizovano je 128 pacijenata u crvenoj zoni dok se 132 nekovid pacijenata nalazi na lečenju u zelenoj zoni. U respiratornoj jedinici nalazi se 10 pacijenata od kojih je pet intubirano.

Situacija u Gerontološkom centru je stabilna. Ponovo je uspostavljeno pripremanje i deljenje obroka u kuhinji centra. Smanjen je broj zdravstvenih radnika koji su iz zdravstvenog sistema grada pomagali osoblju. U poslednja dva dana jedan pozitivan korisnik je preminuo. Trenutno su dva lekara i pet sestara još uvek angažovani kako bi zdravstvena zaštita i nega bili na maksimalnom nivou.

Posle pauze, zbog dezinfekcije prostora, danas se nastavlja masovna imunizacija protiv koronavirusa u fiskulturnoj sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović”. Kako je najavljeno na sednici Štaba za vanredne situacije, radiće četiri tima, a prijavljeno je 432 ljudi. Do sada je 7.352 sugrađana primilo vakcinu protiv kovida. Sutra će drugu dozu ,,Fajzerove” vakcine dobiti 78 osoba.

U poslednja 24 sata u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja obavljeno je 250 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!