PRIMILI 50 JUNAKA SA KOVID-FRONTA: Zdravstvenom centru iz Negotina ministarstvo odobrilo ugovore o stalnom zaposlenju

S. M. JOVANOVIĆ

28. 01. 2021. u 07:26

JELENA Gicić (34) iz Negotina je medicinska sestra-tehničar i od prošlog marta se nalazi na prvoj liniji odbrane od virusa - najpre u kovid-ambulanti, na uzorkovanju, u transportu i na intenzivnoj nezi, a odnedavno je angažovana i u procesu vakcinacije.

ПРИМИЛИ 50 ЈУНАКА СА КОВИД-ФРОНТА: Здравственом центру из Неготина министарство одобрило уговоре о сталном запослењу

Foto S. M. Jovanović

Bila je i deo ekipe koja je išla na ispomoć u kovid-bolnicu na beogradskoj Banjici, a tek sada je - sa diplomama medicinske sestre i farmaceutskog tehničara - konačno dobila rešenje o stalnom zaposlenju.

- Od poečtka sam prihvatala sve poslove i ponašala se kao vojnik, a vojnik ne odbija naređenja. I kad je bilo najteže, znala sam da ljudi od nas očekuju pomoć i nisam se predavala - kaže Jelena koja je posao na neodređeno vreme u negotinskom Zdravstvenom centru dobila zajedno sa ukupno 36 medicinskih sestara-tehničara i 14 lekara.

Većina njih posao je čekala godinama, mnogi su bili na zamenama, mnogi volontirali, a svi su odavno obavili neophodno stažiranje i položili državni ispit.

- Od početka pandemije, tih 50 radnika je bilo primljeno na određeno, a sada je Ministarstvo zdravlja odlučilo da ih zaposli za stalno. Svi oni su, posebno zbog požrtvovanosti u kovid-sistemu, dobijali samo pohvale, a sada smo radosni zbog činjenice da postaju punopravni deo našeg tima i želimo im iskrenu dobrodošlicu - ističe v. d. direktora Zdravstvenog centra u Negotinu, dr Vidosava Paunović Barbulović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića