IMUNIZACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Vakcinu primilo 4.474 osobe

V. ĆIRIĆ

26. 01. 2021. u 16:56

OD POČETKA imunizacije, do danas u 15 časova, na teritoriji Pirotskog okruga vakcinisano je 4.474 osoba, a samo juče ih je bilo 780.

ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Вакцину примило 4.474 особе

Foto: V. Ćirić

Medicinari procenjuju da je ovo odličan odziv i kažu da će gužve biti smanjene zbog činjenice da vakcinu mogu da dobiju samo oni koji su se prijavili preko portala e - uprava, odnosno da se vakcinacija mora zakazati. Građani Pirotskog okruga vakcinišu se kineskim cepivom .

Inače ovdašnji ZZJZ danas je registrovao 17 novoobolelih od kovida 19, dok su u Opštoj bolnici od posledica zaraze preminule dve osobe.

Na testiranje je poslato 30 briseva.Mera kućne izolacije naložena je za 33 osobe, a ukinuta za 18. Od ppčetka ekpidemije u okrugu je preminulo 139 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)