KORONA POLAKO POSUSTAJE: Tri nova slučaja kovida u Majdanpeku, počela imunizacija kineskim vakcinama

S. M. JOVANOVIĆ

20. 01. 2021. u 21:16

OD 14 uzoraka, koliko ih je iz Majdanpeka poslato na analizu u referentne nacionalne laboratorije, na prisustvo virusa korona pozitivna su tri, saopštili su u Domu zdravlja u Majdanpeku.

КОРОНА ПОЛАКО ПОСУСТАЈЕ: Три нова случаја ковида у Мајданпеку, почела имунизација кинеским вакцинама

Foto: S. M. Jovanović

Trenutno su u ovoj opštini evidentirana 43 aktivno pozitivna slučaja zaraze virusom korona. Među zaraženima je i jedan zdravstveni radnik.

Od poslednjeg izveštaja do danas dve osobe su izlečene od kovida, a jedan od hospitalizovanih pacijenata je, nažalost, preminuo u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi od posledica virusne infekcije. Na lečenju van Majdanpeka je devetoro pacijenata, a u izolaciji je njih 53.

Smanjuje se broj onih koji se sa simptomima respiratornih infekcija i sa povišenom temperaturom javljaju lekarima za pomoć, pa je tako u kovid ambulanti obavljeno ukupno 17 pregleda, od kojih čak 16 kontrolnih. Testirano je 15 osoba.

Od početka epidemije u opštini Majdanpek virusom korona su zaražene 803 osobe, izlečeno je 732 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 28 pacijenata.

U Domu zdravlja je počela i vakcinacija protiv kovida vakcinom kineskog proizvođača.

-Stiglo nam je 150 doza Sinofarm vakcine i danas će biti vakcinisano 72 građana koji su se za imunizaciju prijavili preko portala e-Uprava. Za sada će se vakcinacija obavljati samo u Domu zdravlja u Majdanpeku, dok ne startuju vakcinalni punktovi u Rudnoj Glavi i Donjem Milanovcu koje smo prijavili i za koje imamu svu potrebnu opremu i medicinske ekipe, a kako zainteresovani za imunizaciju iz Rudne Glave, Donjeg Milanovca i okolnih naselja ne bi putovali u Majdanpek - kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP