POSLE TRI I PO MESECA: Trstenik ukinuo vanrednu situaciju

S. BABOVIĆ

20. 01. 2021. u 11:30

KRIZNI štab u Trsteniku doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije u ovoj opštini, saznaju „Novosti“.

ПОСЛЕ ТРИ И ПО МЕСЕЦА: Трстеник укинуо ванредну ситуацију

Foto: S. B.

Ova odluka doneta je na osnovu mišljenja stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Kruševac, koji su uzimali u obzir stopu oboljevanja u Trsteniku u poslednje tri nedelje. Vanredna situacija u ovoj opoštini bila je uvedena 30. septembra prošle godine.


- Zaključak ZZKZ Kurševac je da je došlo do pobošljanja epidemiološke slike u našoj opštini,odnosno da je stopa oboljenjavanja ispod proseka u odnosu na situaciju u Rasinskom okrugu - navodi Milena Turk, predsednica opštine Trstenik. -Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je jutros ova odluka posle tri i po meseca od uvođenja, ali na snazi ostaju sve one mere koje je propisao Republički štab (radno vreme ugostiteljskih objekata do 20 sati,poštovanje mera, koje se odnose na dezinfekciju, održavanje distance i ograničenje broja ljudi u zatvorenom objektu na pet lica). Nastavićemo da se pridržavamo tih mera, želimo da održimo što povoljniju epidemiološku sliku, koja još uvek zavisi od nas.

Predsednica opštine Trstenik dodaje da je u Likovnom salonu Narodnog univerziteta na tri punkta od juče krenula masovna vakcinacija Trsteničana. Opština je dobila 390 doza kineske vakcine „Sinofarm“ i danas je planirana imunizacija 75 lica starijih od 65 godina. Vakcinisani su i pripadnici Policijske uprave Kurševac-PS Trstenik,Vojnog odseka opštine. Prema rečima dr Đakline Risitć, direktorke Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“, vakcinacija je moguća svakoga dana od 8 do 15 sati.

Od početka epidemije, KOVID-19 registrovan je kod 1.858 lica u Trsteniku.Na žalost, registrovano je i 26 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa KOVID infekcijom. Iz ove opštine je do juče u referentnim labortorijama analizirano 3.663 uzoraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!