KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Danas sedam pozitivnih, šest iz Leskovca

I.Mitić

18. 01. 2021. u 14:50

ZAVOD za javno zdravlje u Leskovcu, u poslednja 24 časa, dobio je 84 rezultata analiza uzoraka na virus korona osoba sa područja Jablaničkog okruga od kojih sedam ima pozitivan nalaz.

КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Данас седам позитивних, шест из Лесковца

Foto I. Mitić

Od tog broj u Leskovcu su testirane 63 osobe, a virusom je zaraženo šest pacijenata, dok još jedna osoba inficirana koronom živi na teritoriji Vlasotinca. Trenutno se čeka na još 18 rezultata uzorkovanih pacijenata.

U dane vikenda infekcija opakim virusom u opštinama okruga potvrđena je kod 37 od ukupno 476 testiranih ljudi. U Leskovcu je uzorkovano 320, a zaraženo je 16 osoba. U Vlasotincu je infekcija potvrđena kod 12 ljudi. Lebane ima pet, a Medveđa četiri novoobolela.

U Leskovcu se radi na uspostavljanju punkta za masovnu imunizaciju i ti poslovi će biti okončani do 20. januara. Vakcinacija stanovništva bi trebalo da se obavlja u sportskoj hali „Partizan“ u centru grada.

Prema rečima Gorana Cvetanovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije cilj je da se, uz poštovanje principa bezbedne imunizacije i mera zaštite od infekcije, vakciniše što više ljudi za što kraće vreme.

Građani će biti vakcinisani po pozivu, a na osnovu prioriteta i prijava u jedinstvenu bazu podataka na nivou Srbije. U Leskovcu se protiv korone do sada vakcinisalo 327 radnika leskovačke bolnice i Doma zdravlja, a samo u Opštoj bolnici je prijavljeno još 540 zaposlenih. Imunizovani su i korisnici domova za stare kao zaposleni u tim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju