EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Broj pacijenata u kovid bolnicama na jugu Srbije se ne smanjuje

J.S.

15. 01. 2021. u 11:39

BROJ pacijenata u kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu se ne smanjuje.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Број пацијената у ковид болницама на југу Србије се не смањује

Foto: J. S.

U Vranju se leči 119 pacijenata u Surdulici je hospitalizovano 65 ljudi, dva pacijenta više nego što je predviđeno bolnilčkim kapacitetima.


Od ukupnog broja hospitalizovanih u vranjskim kovid bolnicama 108 pacijenata  je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 109 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, dok je 14 otpušten, u predhodna 24 sata. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju trenuto je 41 slobodna postelja.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 166 pregleda, od kojih 73 prvih. Uzorkovana je krv kod 82 pacijenta i sačinjeno je 76 RTG pluća. Urađeno je 9 PCR i 65 antigenskih testova, od kojih su 23 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 19 pacijenata.

U Surdulici je predhodna 24 sata bilo dva prijema, tako da je na lečenju 65 pacijenata, dva preko broja.

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je od 244 obrađenih uzoraka u Pčinjskom okrugu virus potvrđen kod 46 građana. Najveći broj obolelih je u Vranju 26, u Vladičinom Hanu devet, Surdulici šest, u Preševu je troje novoobolelih u Bujanovcu dvoje. U Trgovištu i Bosilegradu nema novoobolelih. Procenat zaraženih u odnosu na testirane 18,85 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!