SMOTRA AGRARA PRIČEKAĆE JESEN: Korona i ove godine preselila manifestacije novosadskog sajma na internet

S. BAJIĆ

13. 01. 2021. u 10:14

NA Novosadskom sajmu, s obzirom na činjenicu da su prošle godine zbog pandemije korone održane samo četiri manifestacije u "realnom formatu", a Međunarodni poljoprivredni sajam pokazao se veoma uspešnim u onlajn prezentaciji, nameravaju da ovogodišnje događaje, planirane za prvih šest meseci, održe takođe putem društvenih mreža.

СМОТРА АГРАРА  ПРИЧЕКАЋЕ ЈЕСЕН: Корона и ове године преселила манифестације новосадског сајма на интернет

FotoTanjug

To potvrđuje Slobodan Cvetković, generalni direktor novosadske sajamske kuće i naglašava da se u planovima mora ići korak po korak.

- Iskustvo stečeno u 2020. nam govori da poslovni planovi mogu biti promenjeni preko noći - kaže Cvetković.

- Manifestacije koje planiramo u prvoj polovini godine biće u onlajn formatu. Koliko god želeli da dočekamo i izlagače i posetioce, zdravstveno-bezbednosni aspekt je naše poslovanje preselio na internet. Međunarodne dane energetike i investicija planiramo 4. i 5. marta, Sajam obrazovanja trebalo bi da bude 24-26. marta, a zatim slede Sajam knjiga i Izložba umetnosti.

NAJTEŽA GODINA

Globalna pandemija učinila je nemogućnom organizaciju događaja u tradicionalnom smislu i dovela našu kuću u najtežu poslovnu situaciju u poslednjih 70 godina. Nova realnost prihvaćena je kao izazov za promenu poslovnog modela i prilagođavanje novonastaloj situaciji - ističe Cvetković (na slici).

Foto NS Sajam

On ističe da su za sajam od izuzetnog značaja u 2020. bile s i mere za privredu koje je omogućila država, kao i podrška Grada Novog Sada kada je to bilo najpotrebnije.

- U ovoj godini planiramo da 88. međunarodni poljoprivredni sajam održimo u standardnom formatu, ali tek na jesen, za kada se očekuje i znatno bolja epidemiološka situacija - kaže Cvetković. - Što se tiče ostalih sajamskih priredbi, kompletne jesenje sezone, formata u kojem će biti organizovane manifestacije, odlučivaćemo u skladu sa preporukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Cvetković ističe da je prošlu godinu Novosadski sajam startovao izuzetno upešno, Međunarodnim danima energetike a da su Sajam knjiga, Izložba umetnosti i Sajam obrazovanja okupili 15 odsto više učesnika u odnosu na godinu dana ranije.

- Od Poljoprivrednog sajma opravdano smo očekivali mnogo. U decembru 2019, januaru i februaru 2020. prodaja izložbenog prostora bila je neuporedivo bolja u odnosu na prethodnih 10 godina. Očekivali smo da ćemo imati najuspešniji Poljoprivredni sajam u 21. veku. Međutim, desila se korona. Deo prostornih kapaciteta ustupili smo za privremenu kovid-bolnicu u dva navrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja