EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: 63 osobe pozitivne na virus korona

J.S.

07. 01. 2021. u 15:49

PREMA najnovijim podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje od 232 obrađena uzorka iz Pčinjskog okruga, 63 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 38 je iz Vranja, 7 iz Surdulice, 9 iz Bujanovca, 5 iz Preševa i po 2 iz Vladičinog Hana i Bosilegrada.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: 63 особе позитивне на вирус корона

Foto Ž. Knežević

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, od kojih je 60 prvih. Uzorkovana je krv i urađeno je RTG pluća kod 106 pacijenata. Urađena su 74 antigenska testa, od kojih su 24 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 47 pacijenata.

105 pacijenata hospitalizovano je u vranjskim kovid bolnicama. Od tog broja 93 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, na kiseoniku 59.

Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, 10 je otpušteno, a od tog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 55 slobodnih  bolničkih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)