U JABLANIČKOM OKRUGU SMANJEN BROJ ZARAŽENIH: Nadležni i dalje pozivaju na oprez

I.M.

29. 12. 2020. u 13:32

PREMA izveštajima iz referetnih laboratorija koji su, u poslednja 24 časa, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje na teritoriji Jablaničkog okruga virusom korona zaražene su još 32 od 292 testirane osobe.

У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ СМАЊЕН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Надлежни и даље позивају на опрез

Foto: I. Mitrić

U Leskovcu su uzorkovane 203, a pozitivan nalaz je dobilo 29 osoba. U Bojniku su registrovana dva, a u Vlasotincu jedan novooboleli.

Virus je i dalje najprisutniji među radno aktivnim stanovništvom. Zaraženo je 18 zaposlenih i sedam nezaposlenih osoba, šest penzionera i jedan učenik.

Trenutno se čeka na još 88 rezultata osoba koje su, prethodnih dana, uzorkovane u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Iako je broj zaraženih opakim virusom mnogo manji u odnosu na prethodni period nadležni i dalje pozivaju građane na oprez.

Oni podsećaju na važnost poštovanja protivepidemijskih mera odnosno na obavezu nošenja zaštitnih maski, držanja fizičke distance i pojačanu higijenu ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)