MURAL DUŠOM CRTAN : Likovi patrijarha Pavla i mitropolita Amfilohija u Odžacima

Z. R.

19. 12. 2020. u 06:21

NA fasadi stambene zgrade u centru Odžaka u utorak, 15. decembra, osvanuo je mural s likovima patrijarha Pavla i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

МУРАЛ ДУШОМ ЦРТАН : Ликови патријарха Павла и митрополита Амфилохија у Оџацима

Foto M. M.

Mural je izrađen na inicijativu Humanitarne fondacije "Junak", a oslikao ga je beogradski umetnik Milan Milosavljević Deroks, koji je nedavno na zidu u Odžacima uradio i portret patrijarha Irineja.

- Ovim delom čuvamo njihovo postojanje i duhovnu moć, koju su preneli na buduće generacije. Patrijarh Pavle nam je ostavio poruku da, pre svega, budemo ljudi, a mitropolit Amfilohije nas je ujedinio oko borbe za slobodu bratske nam Crne Gore - rekao je Milan Marković iz Fondacije "Junak".

Mural je ukrasio Ulicu Jurija Gagarina, jednu od najprometnijih u Odžacima, a inicijatori ističu da izaziva divljenje, jer ga je umetnik crtao dušom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju