OD BRISELA DO KOSTOLCA: Stiglo 200 sadnica za novi drvored

D. NOVKOVIĆ

17. 12. 2020. u 10:04

IZ rasadnika „Arbor“ u Briselu, u Kostolac je pristiglo 200 sadnica različitih vrsta drveća, za formiranju novog drvoreda u ovom gradu.

ОД БРИСЕЛА ДО КОСТОЛЦА: Стигло 200 садница за нови дрворед

Foto: OU Kostolac

Narednih dana iz Brisela će pristići još 205 sadnica, pa će u ovoj fazi biti zasađeno ukupno 405 stabala. Krajem oktobra zasađeno je 451, što ukupno iznosi 856 sadnica.

Prva faza projekta završena je u proleće ove godine, kada je na deset lokacija posađeno više od 460 sadnica, uključujući i centralni gradski park.

Mlado drveće sadi se u okviru projekta zamene i rekonstrukcije drvoreda u Kostolcu, koje će se okončati tokom narednog proleća.

Ovaj ekološki projekat, koji se sprovodi u 20 ulica i u parkovima u Bratstva-jedinstva i Bože Dimitrijevića, obuhvata uklanjanje 160 stabala i sadnju 1.710 novih, uz uređenje travnatih površina i niskog rastinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade