NAPRAVILI MALU CRKVU U UČIONICI: Veroučitelju u Srpskoj Crnji se ispunio se san

B. Grujić

15. 12. 2020. u 12:34

OSNOVNA škola "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji, koja postoji više od stotinu godina, dobila je novu "malu crkvu", odnosno učionicu za veronauku. Uz pomoć direktorke Branke Milankov, veroučitelj Dragan Stojšin uspeo je da ostvari decenijski san, da u okviru osnovne škole postoji crkvica.

НАПРАВИЛИ МАЛУ ЦРКВУ У УЧИОНИЦИ: Вероучитељу у Српској Црњи се испунио се сан

foto: OŠ "Đura Jakšić" Srpska Crnja

- Školska zgrada koja je iznedrila mnogo generacija učenika, pod nazivom OŠ "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji, postoji od 1972. godine - kaže direktorka Milankov, uz napomenu da školska zgrada nije posedovala posebnu učionicu za versku nastavu.

Stidljivo, korak po korak, uz svesrdnu pomoć kolega, ali i svojih đaka, veroučitelj je započeo realizaciju sopstvene ideje, da deca u Srpskoj Crnji konačno dobiju opremljen kabinet i svoju "malu crkvu" kako su je nazvali.

- Zahvalni smo direktorki, koja je odobrila adaptaciju prostora i pružila podršku realizaciji projekta, koji su podržali i Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja, i Goran Lakić, koji je nesebično pomagao i doprineo našoj sreći - naglasio je veroučitelj Stojšin.

On se zahvalio brojnim meštanima, koji su svojim prilozima pomogli da učionica za veronauku, izgleda kao prava mala crkva.

- Sve je urađeno sa mnogo ljubavi, za generacije koje dolaze, a uz novi nameštaj, enterijer je obogaćen ikonama i slikama raznih veličina i tehnika, sa likom Svetog Save, patrijarha Pavla - napominje Jelka Č. Filušev, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati